Ennen kuin palautat auton, sinun täytyy tarkastaa polttoaineen määrä. Yleinen sääntö on, että vuokra-auto pitäisi palauttaa polttoainesäiliö täytenä. Muuten määrä vähennetään takuusummasta.

Ota kaikki omaisuutesi mukaasi

Muista ottaa kaikki omaisuutesi mukaasi vuokra-autosta. Tarkasta myös hansikaslokero.

Tarkasta auton sisäosa

Tarkasta, vuokra-auton sisäosa on puhdas ja koskematon – esim. Siinä ei ole tahroja, nesteläiskiä tai sisäisiä vaurioita. Vuorausyhtiö veloittaa sinulta maksun, jos palautat auton likaisena. Yleinen sääntö on, että auto pitäisi palauttaa samassa kunnossa kuin se oli noudettaessa.

Palauta vuokra-auto aukioloaikojen aikana

Kannattaa palauttaa auto aukioloaikojen aikana. Jotkut vuokrausyhtiöt antavat palauttaa auton aukioloaikojen ulkopuolella, mutta tämä aiheuttaa sinulle määrätyn riskin. Kun vuokraat auton, olet vastuussa sen kunnosta, kunnes joku työntekijöistä on tarkastanut sen. Pahimmassa tapauksessa sinulta veloitetaan vaurioista, joita autolle sattui, kun se oli valvomatta. Jos tästä huolimatta päätät palauttaa auton aukioloaikojen ulkopuolella, muista ottaa kuvia autosta dokumentaatiota varten. Näin voit todistaa vuokrausyhtiölle, että palautit auton vaurioitta.

Ota kuitti mukaasi

Kun palautat auton, se kunto vahvistetaan kirjallisena ja allekirjoitetaan autonvuokrausyhtiön toimesta. Säilytä kopio tästä asiakirjasta mahdollisesti myöhemmin ilmenevien riitatapausten varalta.

Muista myös, että jos palautat auton ennen sovittua aikaa, sinulle ei palauteta maksua käyttämättömistä päivistä.