Kun noudat vuokra-auton

Jos olet varannut vuokra-auton Internetistä, saat varausvahvistuksen sähköpostitse. Tulosta ja tämä ja ota se mukaasi passin, luottokortin ja ajokortin lisäksi.

Lue käyttöohjeet

Ennen kuin allekirjoitat sopimuksen autonvuokrausyhtiössä, lue käyttöohjeet huolellisesti läpi. Jos kaikki ei ole selvää, kysy henkilökunnan jäseneltä.

Varmista, että ymmärrät, mitä vakuutus kattaa, ja mitä sinun täytyy maksaa auto-onnettomuuden sattuessa.

Tarkasta auto

Tarkasta auto perusteellisesti sisältä ja ulkoa yhdessä autonvuokrausyhtiön edustajan kanssa ennen kuin ajat pois noutopaikalta. Kulje koko auton ympäri ja tarkasta mahdolliset vauriot naarmut maalissa, sisäisen vauriot, jne. JOS havaitset vaurioita vuokra-autossa, nämä pitäisi mainita kuntoraportissa. Näin vältyt siltä, että joudut vastuulliseksi vaurioista autoa palauttaessasi – mikä saattaa olla hyvin kallista.

Tarkasta myös renkaista vaurioitumisen merkit tai liiallinen kuluminen. Tarkasta myös ennen noutopaikalta lähtöäsi, että vuokraamasi valinnaiset lisäpalvelut. Jos paikalla ei ole vuokrausyhtiön edustajaa, joka voisi tarkastaa auton kanssasi, ota kuvat kamerallasi kaikilta auton sivuilta ja sisäpuolelta. Jos havaitset mitään vaurioita, kirjoita ne ylös ja pyydä jotakin työntekijöistä allekirjoittamaan paperi.

Tarkasta polttoainetta koskevat käyttöehdot

Selvitä, minkä tyyppistä polttoainetta autossa käytetään, ja täytyykö sinun täyttää polttoainesäiliö ennen auton palauttamista. Auton kilometrimäärä pitäisi myös kirjoittaa sopimukseen sekä auton noudon että palautuksen yhteydessä.

Tutustu auton välineistöön

Tutustu vuokra-auton välineistöön, esim. tuulilasinpyyhkimet, merkkivalot, jne. Voit myös ajaa pysäköintialueella itseksesi ennen kuin lähdet maantielle.

Tutustu paikallisiin liikennesääntöihin

Jos menet autolomalle ulkomaille vuokra-autolla, on tärkeää tietää liikennesäännöt ennen kuin menet ohjauspyörän taakse.free hit counters