1. Varaa aikaisin

Kannattaa varata vuokra-auto aikaisin, vähintään 5 päivää etukäteen. Näin saat yleensä paremman hinnan kuin jos varaat auton samana päivänä kuin tarvitset sitä. Vuokra-auton varausaika on ratkaiseva, koska monilla autonvuokrausyhtiöillä on vaihtelevat autonvuokraushinnat. Tämä tarkoittaa, että hinnat vaihtelevat päivästä toiseen. Lisäksi autovalikoima on parempi varhaisessa vaiheessa, ja siksi sinulla on mahdollisuus valita yksi kohtuullisemmin hinnoitelluista autoista.

2. Vuokra-auton varaaminen verkossa

Autonvuokrausyhtiöt antavat usein alennuksia asiakkaille, jotka varaavat verkossa ennen noutopäivää. Hertz-autonvuokrausyhtiö antaa esimerkiksi 5 %:n alennuksen kaikille jäsenille, jotka varaavat verkossa.
Voi olla myös järkevää vertailla autonvuokraushintoja useilta varaussivustoilta Internetissä.

3. Tilaa ilmainen jäsenkortti tunnetuilta autonvuokrausyrityksiltä

Joillakin jäsenkorteilla saa hyvän alennuksen autonvuokrauksista. Sixt antaa tässä yhteydessä suurimmat alennukset. Jos vuokraat siltä autoja usein (ts. yli 3 kertaa vuodessa), jäsenenä voit saada jopa 25 %:n alennuksen. Avis, Hertz ja Europcar antavat myös hyviä alennuksia jäsenilleen.
Tämän lisäksi jäsenkortti antaa muita etuja ja oikeuksia – mukaan lukien pikainen kohtelu autoa vuokratessasi. Koska vuokrausyhtiöllä on kaikki tietosi tietokannassa, sinun ei tarvitse täyttää lomakkeita tiskillä. Voit myös saada paremman palvelun. Autovuokraamoilla on usein erillisen palvelutiski jäsenilleen.

4. Sano “Kyllä kiitos” autonvuokrausyhtiöiden uutiskirjeille

Kun hyväksyt vastaanottavasi uutiskirjeitä sähköpostitse autonvuokrausyhtiöiltä, saat aina ajantasaiset ja parhaat ja uusimmat tarjoukset.

5. Ole joustava noutopaikan, noutoajan ja autotyypin suhteen.

Jos menet esimerkiksi lomalle Milanoon, voi olla järkevää tarkastaa autonvuokraushinnat Milanon keskustassa lentokentän sijasta. Hintaerot voivat olla suuria, koska lentokentän hinnat ovat usein korkeimmat. Tämä johtuu lentokenttämaksusta, joka lisätään autonvuokraushintaan.

Kun lasket vaatimuksiasi auton tyypin ja mallin suhteen vuokra-autoa valitessasi, säästät myös paljon rahaa.

Tämän lisäksi on usein halvempaa noutaa vuokra-auto torstaina, vaikka et tarvitsisikaan sitä ennen perjantaita. Autonvuokrausyhtiöt sisällyttävät usein perjantain viikonloppuhintoihin, mikä on kalliimpi kuin viikonpäivien hinta.

6. Vältä valinnaisten palveluiden ja lisämaksujen maksaminen autollesi

Jos vuokraat auton usein, kannattaa ehkä tuoda oma GPS-laitteesi sen sijaan, että vuokraisit sen autonvuokrausyhtiöltä. GPS-laitetta pidetään vuokra-auton valinnaisena palveluna, ja siitä veloitetaan lisämaksu. Yksi vaihtoehto voi olla käyttää älypuhelimesi GPS:ää vuokrayhtiölle maksamisen sijasta.

Mitä tulee ylimääräiseen autovakuutukseen, luottokortti ja henkilökohtainen autovakuutus on tavallisesti tarpeeksi. Sinun ei siksi tarvitse ottaa lisäksi kallista vakuutusta. Muista myös tarkastaa, että vuokra-autossa on rajoittamattomat kilometrit – jos suunnittelet ajavasti pitkiä  matkoja. Sinulta saatetaan veloittaa lisämaksu, jos ylität kilometrirajan.

7. Jätä vuokra-auto samaan paikkaan mistä nousit sen

Jos jätät vuokra-auton toiseen paikkaan tai toiseen kaupunkiin kuin mistä nousit sen, vuokrausyhtiö saattaa veloittaa sinulta lisämaksuja (yhden suunnan vuokraus). Maksut ovat tavallisesti korkeat, ja ne ovat noin 5 00-1 000 EUR.

8. Palauta auto ajoissa

Sinulta veloitetaan rangaistusmaksu, jos pudotat auton liian myöhään. Järkevintä on ottaa yhteyttä autonvuokrausyhtiöön ja ilmoittaa heille heti kun tiedät, että palautat auton myöhässä. Näin joudut usein maksamaan alhaisemman maksun kuin tapauksessa, jolloin et ilmoita heille myöhästymisestä.

9. Vältä pysäköintisakot ja ylinopeussakot

Autonvuokrausyhtiöt veloittavat usein suhteellisen korkeita maksuja todellisen pysäköinti- tai ylinopeussakon lisäksi, joten ole erittäin huolellinen tämän suhteen vuokra-aikana.

Monissa vuokra-autoissa ei ole automaattista sirukorttia kaikille tietulliasemille. Siksi on tärkeää, että et aja automaattikortilla maksaville tarkoitetulla kaistalla tietulliasemille, ja maksat ajamastasi reitistä manuaalisesti.

10. Hanki luottokortti, joka tarjoaa alennuksia vuokra-autoista

Useat luottokortit markkinoilla antavat alennuksia vuokra-autoista. Etsi Internetistä ja etsi autoja, jotka tarjoavat alennuksia.

11. Viikkovuokra

On yleensä halvempaa vuokrata auto viikoksi kuin 5 päiväksi (joskus myös neljäksi päiväksi). Tarkasta siksi viikkovuokran hinta, jos olet epävarma haluamastasi päivien määrästä. Yleensä päiväkohtainen vuokrahinta on sitä alhaisempi, mitä pidempään sinulla on auto.free hit counters