Jos vuokraat autoa maassasi tai ulkomailla, voi olla järkevää lukea seuraavat vihjeet/neuvot, jotta vältät yleisimmät ansat:

Lue vuokra-auton vakiosopimus perusteellisesti

On erittäin tärkeää lukea perusteellisesti autonvuokrausyhtiön vakiosopimus. Varmista, että ymmärrät yhtiön vuokrasopimuksen. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

Kun etsit Internetistä parasta tarjousta, muista, että annetut hinnat sisältävät usein vain peruspaketin. Siksi on tärkeää selvittää mitä autonvuokraushintaan sisältyy ja mitä siihen ei sisälly. Muista esimerkiksi tarkastaa polttoainejärjestelyt ja huomaa, että jos aiot matkustaa toiseen maahan vuokra-autolla, yhtiölle täytyy ilmoittaa tästä etukäteen.

Consumer Europe -organisaation mukaan suurin osa valituksista ja riitatapauksista tapahtuu Italiassa. Saksa ja Espanja ovat myös luettelon huipulla. Jos menet lomalle vuokra-autolla yhteen näistä maista, kannattaa lukea vuokra-autosopimus huolellisesti. Valitukset koskevat yleensä vaatimuksia, joita yritykset esittävät vuokrausjakson jälkeen. Nämä ovat yleensä riitatapauksia vaurioista, joista autolle on oletettavasti tapahtunut.

Harkitse huolellisesti ennen kuin hyväksyt lisävakuutuksen

Kun vuokraat auton, hintaan sisältyy tavallisesti vastuu-, kokonais- ja varkausvakuutus. Jos vuokra-auto vaurioituu, omavastuu voi olla hyvin kallis. Omavastuu vaihtelee maasta toiseen, mutta määrä on tavallisesti 300-1500 USD. Saman maan eri autonvuokrausyhtiöillä on myös eri omavastuun määriä.

Kun noudat vuokra-auton, yhtiö tarjoaa sinulle lisävakuutuksen, joka laskee tai kattaa omavastuun auton vaurioitumisen tapauksessa. Ole skeptinen tämän suhteen, koska lisävakuutus on usein hyvin kallis.

Älä välitä myyntitempuista, kun noudat vuokra-auton. Autonvuokrausyhtiön edustajalla on osittain komissioon perustuva palkka, minkä vuoksi hän toivoo myyvänsä mahdollisimman paljon sinulle, asiakkaalle. Omavastuuvakuutuksen lisäksi saatat esimerkiksi saada tarjouksia matkatavaravakuutuksesta tai henkilökohtaisesta tapaturmavakuutuksesta. Tarkasta, mitä yksityinen autovakuutuksesi kattaa.

Jos hylkäät tämän ylimääräisen omavastuuvakuutuksen, sinun täytyy maksaa takuumaksu. Tavallisesti tähän käytetään luottokorttia. Tämä on myös käytännöllistä sinulle lomailijana, koska takuumaksua ei jäädytetä tavalliselta maksukortilta vuokra-ajaksi.

Takuumaksu kattaa vuokrausyhtiön kulut, jos vaurioitat autoa. Muita kustannuksia, joita sinulta saatetaan veloittaa vuokra-ajan jälkeen, on esimerkiksi maksu siitä, että unohdit täyttää polttoainesäiliön ennen auton palauttamista.

Tarkasta luottokorttisi muutama päivä auton palauttamisen jälkeen. Näet sitten nopeasti, onko autonvuokrausyhtiö veloittanut osan takuumaksustasi.

Harkitse huolellisesti ennen kuin teet sopimusta vuokra-auton valinnaisista lisäpalveluista

Turvaistuimet, GPS, ketjut, suksitelineet ja kannettavat DVD-soittimet ovat esimerkkejä valinnaisista lisäpalveluista, joita autonvuokrausyhtiöltä on mahdollista vuokrata. Nämä eivät sisälly perushintaan, ja vuokraushinta on korkea.

Hinta voi olla jopa korkeampi muissa maissa. On siksi parempi idea ottaa mukaasi omat välineesi vuokraamisen sijasta.

Jos teitä matkustaa useita ihmisiä yhdessä, valitse kuljettaja autolle

Jos useita aikuisia vuokraa auton yhdessä, nimetyn kuljettajan pitäisi olla vähintään 25-vuotias. Jos kyseessä olevat henkilö on alle 25-vuotias, vuokrausyhtiö veloittaa ylimääräisiä kustannuksia nuoresta kuljettajasta.

Vuokrausyhtiö veloittaa myös ylimääräisiä kustannuksia jokaisesta henkilöstä, joka ajaa auton.

Tarkasta vuokra-auto ennen kuin ajat pois noutopaikasta

Tarkasta vuokra-auto ulkoa ja sisältä ennen kuin ajat pois noutopaikasta. Voi olla myös järkevää käydä auto läpi yhdessä vuokrausyhtiön edustajan kanssa, niin että riitatapauksia ei ilmene myöhemmin. Kannattaa ehkä ottaa kuvia tai video autosta, jotta voidaan välttää auton vaurioitumista koskevat riitatapaukset vuokra-ajan jälkeen.

Jos havaitset autossa vaurioita ennen kuin lähdet noutopaikalta, ilmoita tästä autonvuokrausyhtiölle. Näin voit välttää syytökset auton palautuksen yhteydessä, jos maalissa on naarmuja, renkaissa on vaurioita, autossa on lommoja, jne.

Tarkasta vuokrausyhtiön takuuta koskevat käytännöt

Tavallisesti yhtiö pidättää takuutalletuksen luottokortiltasi. Varmista, että korttisi yläraja sisältää tämän.